ישנן שתי דרכים כיצד לעודד שילוב של אנשים עם מוגבלות בעולם התעסוקה. דרך אחת, היא באמצעות חוקים שונים שנועדו להגן על עובדים עם מוגבלויות, בין אם זה באמצעות איסור אפליה, עידוד תעסוקה, ייצוג הולם ועוד. דרך שנייה, היא באמצעות מרכזים ייחודים שנועדו לעזור בשילוב אנשים עם מוגבלויות בעולם התעסוקה.
מה עושים אותם מרכזים?
ראשית, המטרה שלהם היא ללמד או לעזור לאנשים עם מוגבלויות לקבל כלים בסיסיים או מתקדמים, בשביל שיוכלו להשתלב בעולם התעסוקה. אלו יכולים להיות כלים מעשיים (למשל, קורסים שמכשירים עבודה בתוכנות מחשב שונות), ואלו יכולים להיות כלים שנועדו לעזור כיצד לגשת לראיון עבודה, איך לעבוד בחברה, איך לעבוד בצוות ועוד.
שנית, המטרה של אותם מרכזים היא לקשר בין העובדים למעסיקים, לעזור להם למצוא ראיונות עבודה, להפנות אותם לעסקים שמחפשים מועמדים וכן לייצר רשת ענפה של עסקים שמגייסים עובדים עם מוגבלויות, בין אם מדובר עבודה יומיומית בתנאים רגילים ובין אם מדובר על עבודות מעת לעת, על פי הצורך.
אותם מרכזים פועלים ביישובים שונים, מספקים מענה לכמות גדולה של אנשים, מעסיקים צוותים מקצועיים, כולל יועצי תעסוקה שמתמחים בכל מה שקשור לתעסוקת עובדים עם מוגבלויות בחברה.
הכשרת עובדים עם מוגבלויות ושילובם בחברה
חשוב לומר, לא תמיד פשוט וקל להכניס עובדים שיש להם מוגבלויות מסוימות אל תוך בית העסק, לתפקיד ספציפי, אפילו אם מדובר בתפקיד קל. לכן יש צורך להכשיר אותם בהיבטים שונים. לא רק היבטים מעשיים, אלא גם אחרים. הרבה פעמים מדובר על היבטים חברתיים, היבטים תפקודיים ועוד.
אותם מרכזים עובדים בשיתוף פעולה עם גורמים שונים, ועוזרים להכשיר את העובדים באופן רחב ומגוון. ישנם עובדים עם מוגבלויות שאינם חיים בבית אלא בהוסטלים או בתים בקהילה שמיועדים עבורם. הם מקבלים מענה רחב וכולל, שמתייחס גם לתעסוקה אך גם להיבטים אחרים, החל מדברים פשוטים לכאורה, כמו פעולות תפקודיות, יומיומיות, תקשורת עם הסביבה, ועד לדברים מורכבים כמו, כיצד להיות עצמאיים ולנהל באופן עצמאי את חייהם.
אותם מרכזים משתלבים בתהליך, בכל מה שקשור לצד של התעסוקה, והרבה פעמים אותם דברים שהם לומדים במרכז או מחוצה לו, משתלבים גם בתהליך שנעשה לצורך גיוסם למקום עבודה, כזה או אחר.